ODLIČAN KOLAČ - BRZ ZA NAPRAVIT A LIJEPO IZGLEDA !

Ljetna poslastica mlađa je sestra keks torte, a krase je orasi, jabuke, banane i puding. Za sve one koji zaziru od pripreme biskvita, petit beurre keksi ne podbacuju, a klasičnu domaću kremu sjajno će zamijeniti puding.




Sastojci

     250 g keksa Petit Beurre
     3 kisele jabuke (700 g)
     3 banane (500 g)


     150 g mljevenih oraha
     1 žlica ruma
     100 g šećera
    Za puding kremu:
     1 Puding vanilin Dolcela By Podravka
     2 žlice šećera
     500 ml mlijeka
     20 g maslaca
    Za šlag:
     125 ml vode
     1 Šlag hit




Priprema

Vrijeme pripreme:
    40 min
Težina:
    Srednje zahtjevno

    1    U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
    2    Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
    3    Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
    4    U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
    5    U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.




Posluživanje



Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet

Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete namočiti u mlijeku.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar