Meni najbolji recept ! KISELE PAPRIKE




Sastojci:
ZA 3 KG PAPRIKA:

    1l alkoholnog sirćeta 9 posto
    3l vode
    2dl ulja
    1 velika kašika soli
    1 vel.kaš. šećera
    biber u zrnu
    bijeli luk




Priprema:

    Pomiješati sastojke u velikoj šerpi, osim bijelog luka i bibera.
    Kada tečnost provre ubacivati po 8-10 paprika koje su dobro očišćene od sjemenki (ukupno 3 kg paprika). kuhati 2-3 min, što zavisi od debljine paprika.
    Na dno tegle isjeckati 2 česne bijelog luka i par zrna bibera pa na to staviti paprike i pozbiti kašikom
    Ubaciti nove paprike da se kuhaju i ponavljati dok se ne napune tegle. bibera i b.luka treba biti na dnu tegle, u sredini i na vrhu
    Ubaciti dva drvceta na vrh tegle da paprike ne bi isplivale iz vode pa napuniti tegle vrućom vodom u kojoj su se kuhale i odmah zatvoriti. same će se hermetički zatvoriti. jesti nakon najmanje 7-10 dana.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar