Jang kocke - recept je stvarno predobar
Sastojci
KORE
• 2 jaja
• 80 g masti
• 150 g šećera
• 2 ili 3 žlice kakao
• malo sode bikarbone
• 5 žlica mlijeka
• 300 g brašna
FIL
• 1 1/2 l mlijeka
• 6 žlica šećera
• 3 pudinga od vanilije
• 3 žlice brašna (ili gustina)*
• 250 g margarina
DODATAK
• 500 g petit keksa
ZA GLAZURU *
• 100 g čokolade
• 3 žlice šećera
• 3 žlice vode
• 8 dag margarina (ili maslaca)
Priprema
Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu mast, mlijeko, a nakraju brašno pomješano s praškom i kakaom.Umjesiti glatko tijesto, možda će vam trebati još malo više brašna.*
2. Podjeliti na tri djela pa peći na izvrnutoj strani tepsije (lim od pećnice ! ).
3. Pudinge skupa s brašnom ( ja koristim gustin) skuhati u mlijeku.U ohlađeno dodati izrađen margarin.*
4. Slagati: kora-krema-petit keks-krema-kora-krema-keksi-krema-kora.
5. Na kolač staviti čokoladnu glazuru.
6. Kolač ostaviti par sati u hladnjaku pa tek onda rezati dok kore i petit malo omekšaju.*
Posluživanje
Sastojke sam prepisala, a način pripreme sam malo proširila (napisala sam onako kako ja pravim).
Ja petit keks samo lagano poprskam mlijekom onako složen na kremu.Sve ovisi kakav vam je petit, u orginalu ispod recepta u komentarima je pisalo da ne treba, a vi prema svom iskustvu :)
Polja označena * moj su dodatak orginalu :)
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar