Japanski vetar
Brzi recept za hrskavi japanski vjetar.
Sastojci
8 jaja ,
500 gr šećera ,
1 kašika sirćeta ,
250gr mlevenih ( najbolje je kada se krupnije samelju) blago pečenih oraha,
1 margarin ,
200 gr šećera u prahu,
5 kesica šlaga ,
650 ml mleka ,
3 kašike brašna
FIL 1
osam žumanaca
3 kašike brašna ,
3 kašike šećera ,
4 dl mleka skuvati
FIL 2
1 margarin
200 gr šećera u prahu
Način pripreme
Kora
umutiri belanca sa 400 gr šećera i 1 kašikom sirćeta , mutiti dovoljno dugo, da bude čvrsto, a zatimsipati u tepsiju obloženu masnim pek-papirom i peći u rerni na 180C - 30 min, (rernu predhodno zagrejati na 200C).
Kada je pečeno, podeliti na tri dela uzdužno, da bi kasnije dobili pravougaoni oblik kolača.
Fil
sjediniti ga sa Filom 2 i dodati mlevene orahe.
Smesu najbolje odmah podeliti na 3 dela.
Zatim, 5 kesica šlaga umutiti sa 2,5 dl mleka , podeliti na 4 dela
Filovanje ide: kora, šlag, žuti fil, šlag, kora, šlag, žuti fil, šlag, kora
Kada je sve nafilovano, odgore premazati preostalim žutim filom.
Prijatno!!!
Nema komentara:
Objavi komentar