Japanski vetar



Brzi recept za hrskavi japanski vjetar.



Sastojci

    8 jaja ,
    500 gr šećera ,
    1 kašika sirćeta ,
    250gr mlevenih ( najbolje je kada se krupnije samelju) blago pečenih oraha,
    1 margarin ,
    200 gr šećera u prahu,
    5 kesica šlaga ,
    650 ml mleka ,
    3 kašike brašna

FIL 1

    osam žumanaca
    3 kašike brašna ,
    3 kašike šećera ,
    4 dl mleka skuvati

FIL 2

    1 margarin
    200 gr šećera u prahu




Način pripreme

Kora

    umutiri belanca sa 400 gr šećera i 1 kašikom sirćeta , mutiti dovoljno dugo, da bude čvrsto, a zatimsipati u tepsiju obloženu masnim pek-papirom i peći u rerni na 180C - 30 min, (rernu predhodno zagrejati na 200C).
    Kada je pečeno, podeliti na tri dela uzdužno, da bi kasnije dobili pravougaoni oblik kolača.

Fil

    sjediniti ga sa Filom 2 i dodati mlevene orahe.
    Smesu najbolje odmah podeliti na 3 dela.
    Zatim, 5 kesica šlaga umutiti sa 2,5 dl mleka , podeliti na 4 dela
    Filovanje ide: kora, šlag, žuti fil, šlag, kora, šlag, žuti fil, šlag, kora
    Kada je sve nafilovano, odgore premazati preostalim žutim filom.

Prijatno!!!
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar