Jednostavna torta



Recept koji trebate probati! U jednostavnosti ove torte leži njena veličanstvenost.



Sastojci
TIJESTO:

    8 žumanjaka
    20 dag šećera
    25 dag oraha (mljevenih)
    1 žlica brašna
    ½ praška za pecivo
    korica jedne naranče
    meso dvije sitno nasjeckane naranče
    10 dag čokolade za kuhanje
    8 bjelanjaka
    prstohvat soli

Preljev:

    sok jedne naranče
    3 žlice vode

Glazura:

    10 dag čokolade
    pola šalice ulja



Način pripreme

    Žumanjke sa šećerom pjenasto umutiti.
    Orahe izmiješati s brašnom, praškom za pecivo i naribanom čokoladom.
    Bjelanjke s malo soli čvrsto ulupati. Koricu jedne naranče naribati, a meso dvije naranče sitno nasjeckati (bez bijele kožice).
    U dobro ulupane žumanjke dodati narančinu koricu i sitno nasjeckanu naranču.
    Zatim naizmjenično dodavati čvrsto ulupane bjelanjke i izmiješane orahe (oprezno s pjenačom).
    Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto, izravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici, 45 minuta na 180 °C.
    U izgašenoj, otvorenoj pećnici ostaviti tortu 15 minuta da se hladi.
    Sok jedne naranče izmiješati s 3 žlice vode i vruću tortu preliti preljevom.
    Napola ohlađenu tortu izvaditi iz modla i staviti na tanjur za tortu.
    Za glazuru čokoladu i ½ šalice ulja (od kave) omekšati na laganoj vatri i tortu preliti čokoladnom glazurom.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar