Recept koji trebate probati! U jednostavnosti ove torte leži njena veličanstvenost.
Sastojci
TIJESTO:
8 žumanjaka
20 dag šećera
25 dag oraha (mljevenih)
1 žlica brašna
½ praška za pecivo
korica jedne naranče
meso dvije sitno nasjeckane naranče
10 dag čokolade za kuhanje
8 bjelanjaka
prstohvat soli
Preljev:
sok jedne naranče
3 žlice vode
Glazura:
10 dag čokolade
pola šalice ulja
Način pripreme
Žumanjke sa šećerom pjenasto umutiti.
Orahe izmiješati s brašnom, praškom za pecivo i naribanom čokoladom.
Bjelanjke s malo soli čvrsto ulupati. Koricu jedne naranče naribati, a meso dvije naranče sitno nasjeckati (bez bijele kožice).
U dobro ulupane žumanjke dodati narančinu koricu i sitno nasjeckanu naranču.
Zatim naizmjenično dodavati čvrsto ulupane bjelanjke i izmiješane orahe (oprezno s pjenačom).
Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto, izravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici, 45 minuta na 180 °C.
U izgašenoj, otvorenoj pećnici ostaviti tortu 15 minuta da se hladi.
Sok jedne naranče izmiješati s 3 žlice vode i vruću tortu preliti preljevom.
Napola ohlađenu tortu izvaditi iz modla i staviti na tanjur za tortu.
Za glazuru čokoladu i ½ šalice ulja (od kave) omekšati na laganoj vatri i tortu preliti čokoladnom glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar