Sastojci
sastojci se mjere u čašama od jogorta – 2 dcl
1 čaša jogorta
1 čaša šećera
2 čaše brašna
3/4 čaše ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
3 žlice kuhane kave
masnoća i brašno za kalup ili masni papir
Priprema
Vrijeme pripreme:
35 min
1. Uključiti pećnicu na 175-180 st.C
2. Kalup namastiti i pobrašniti ili umetnuti masni papir za pečenje.
3. Miksati jaja sa šećerom, polako dodati ulje, zatim naizmjenično brašno sa praškom za pecivo i jogort.
4. Podijeliti tijesto na dva dijela, pa u jednu polovinu tijesta umiješati kakao i kavu.
5. U kalup ulijevati istodobno tamno i svijetlo tijesto praveći šare kao na mramoru.
6. Peći 20 min na 175-180 st.C u manjem kalupu (cca 30×25 cm).
7. Pečen kolač razrezati i posuti šećerom u prahu.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar