Pijesak Kocke





Sastojci

     6 pudinga od vanilije
     2l mlijeka
     2dl secera
     +
     250g maslaca sobne temperature
    Dodatni sastojci:
     300g istopljene cokolade(tamne ili mlijecne)
     300g mljevenog kekisa ili(przenih ljesnjaka)
     300g kokosa
    ukrasavanje:
     2 vrecice slag pjene ili
     2-3dl slatkog tucenog vrhnja




Priprema

    Puding skuhati po uputstvima.Skuhan puding sasuti u pripremljene posude i pokriti prozirnom folijom, ostaviti da se puding u potpunosti ohladi(najbolje je puding skuhati noc prije)
    Maslac predhodno dobro umutiti i dodavati mu ohladjen puding kasku po kasiku.Umiksati dobro puding u maslac pa smjesu podjeliti u na tri jednaka dijela.
    U 1 dio dodati 300g istopljene cokolade (dobro izmjesati)
    U 2 dio dodati mljevene kekse i
    U 3 dio dodati kokosovo brasno
    Zeljeni kalup obloziti papirom za pecenje(lakse se reze i vadi kolac iz kalupa) pa u kalup sasuti Masu sa kokosovim brasnom (opet lakse je izvaditi kolac jer je masa dosta cvrsca nego masa sa cokoladom ili keksom) poravnati masu i sasuti preostale dvije mase.
    Kolac ostaviti u frizider na hladenje barem 3-4h ili u zamrzivac na 2h.. Ohladjen kolac premazati slag pjenom ili slatkim tucenim vrhnjem..Ukrasiti po zelji…

Posluživanje

Vazno je da su svi sastojci za ovu tortu sobne temperature ako se puding hladio u frizideru i tako hladan dodan maslacu stvorit ce se bijele grudvice prilikom miksanja..Zato je najbolje puding skuhati noc prije i ostaviti da se hladi na sobnoj temp. preko noci…

izvor: coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar