Torta od bijele i tamne čokolade sa šumskim voćem





Sastojci:

BISKVIT:

-100 g maslaca /margarina
-100 g tamne čokolade (ja sam koristila onu od 75% kakaa)
-60 g glatkog brašna
-40 g gorkog kakaa (kakao za kolače)
-1 žličica praška za pecivo
-4 jaja
-150 g šećer
-1 vanilin šećer

VOĆNI FIL:

-450 g voća po želji (ja sam koristila Ledo smrznuto šumsko voće)
-80 g smeđeg šećera (ovisi o slatkoći voća i soka)
-1 puding od Bourbon vanilije (ili obične vanilije)
-1 sok od POLA limuna
-3 dcl soka od šumskog voća (dodatje sok koji paše uz vaše voće)
-10 g želatine

ČOKOLADNI KRAJ:

-500 ml vrhnje za šlag
-500 g bijele čokolade
-80 g maslaca / margarina
-10 g želatine

I JOŠ:

-čokoladne mrvice, mrvljeni orašasti plodovi, šlag.

-Ukrasite po želji!





Priprema:

BISKVIT:

Maslac otopiti na pari. Dodati tamnu čokoladu i miješati dok se ne otopi.

U drugu posudu pomiješati brašno sa kakaom i praškom za pecivo.

U još jednoj posudi miksati jaja, šećer i vanilin šećer do pjenastog.

U smjesu od jaja i šećera umiješati polako čokoladu s maslacem (s kuhačom), te na kraju postepeno dodavati smjesu brašna i kakaa. Miješati dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Smjesu izlijte u kalup za torte i pecite na 180°, otprilike 30 minuta. Ja sam koristila kalup promjera 28 cm pa sam dobila malo deblji biskvit, ako volite tanji, smanjite sastojke ili izlijte u veći kalup. Kada mislite da je gotovo, probajte čačkalicom ubosti biskvit u sredinu - čačkalica mora biti suha ako je biskvit gotov. Izvadite i ostavite da se hladi.

VOĆNI FIL:

Pripremite želatinu po uputama s vrećice (stavite je u vodu da nabubri).

U lonac staviti sok (samo 2 dcl), šećer, dodati voće (ja sam koristila smrznuto - bilo bi odlično ako imate i svježe), istisnite limunov sok i dodajte nabubrenu želatinu.

U ostatku soka (1 dcl), u drugoj posudi, razmutite puding (ne kuhani - u prahu), te ga ulijte u lonac sa pripremljenom smjesom.

Na laganoj vatri kuhajte dok se smjesa ne zgusne i dok se voće ne raskuha koliko želite. Ja uvijek kuham da se većina skroz raskuha - ostane tek tu i tamo koja bobica voća za gušt. :)

Ostavite da se malo pohladi pa izlijte u kalup preko biskvita.

Sada ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu pa onda stavite u frižider dok se želatina ne stisne kako se slojevi nebi pomiješali.

ČOKOLADNI KRAJ:

Vrhnje za šlag staviti u lonac i kuhati do vrenja. Dodati maslac i čokoladu te miješati dok se ne pretvori u jednoličnu smjesu.

Ostaviti da se malo pohladi (kako nebi rastopilo donji sloj), te izliti na voćni fil

Kada se ohladi na sobnu temperaturu, staviti u frižider.

Na kraju možete posipati čokoladnim mrvicama (to sam ja napravila) ili ukrasiti po želji.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar