Torta sa turskim keksom




Sastojci
4 Puding vanilin Dolcela By Podravka
10 žlica šećera
2 Limun šećera Dolcela By Podravka
1500 ml mlijeka
320 g margarina
100 g šećera u prahu
500 ml Šlaga 5+ Dolcela By Podravka
600 g turskog keksa (ili Petit beurre keksa)



Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min

Težina:
Jednostavno

1. Pomiješajte prašak za puding sa 10 žlica šećera i Limun šećerima.
2. Od 1,5 l hladnog mlijeka oduzmite 15 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu.
3. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
4. Ostavite da se ohladi, povremeno miješajući da se ne bi stvorila korica.
5. Margarin izmiksajte sa šećerom u prahu, pa ga umiješajte u ohlađeni puding.
6. Šlag 5+ izmiksajte dok ne postane čvrst.
7. U lim za pečenje veličine 35X25 cm složite red keksa, red kreme s pudingom, red šlaga. Postupak ponavljajte 6 puta i završite šlagom.

Posluživanje
Dobro ohladite, ukrasite po želji i poslužite.

Savjet
Tortu napravite dan ranije kako bi prije posluživanja keks omekšao, a svi se okusi sjedinili.

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar