Češki kolač





Sastojci:

-5 jaja
-250 g šećera
-200 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-1 žlica vode
-2 žlice kakaa

Za kremu:
 
-150 g šećera
-5 žumanjaka
-5 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-500 ml mlijeka
-200 g maslaca
-100 g šećera u prahu

Za pjenu:
 
-5 bjelanjaka
-250 g šećera
-sok od pola limuna



Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite.

Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.

Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.

Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.

Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka.

Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.

Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.

Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar