Češki kolač
Sastojci:
-5 jaja
-250 g šećera
-200 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-1 žlica vode
-2 žlice kakaa
Za kremu:
-150 g šećera
-5 žumanjaka
-5 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-500 ml mlijeka
-200 g maslaca
-100 g šećera u prahu
Za pjenu:
-5 bjelanjaka
-250 g šećera
-sok od pola limuna
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite.
Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.
Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.
Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.
Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka.
Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.
Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.
Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar