Neobično ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima. Jednostavan i jeftin.
Ovaj recept me je toliko iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom, da sam kasno uveče, napustivši internet, gde sam pronašla ovaj recept, rešila da ga odmah i napravim.
Sastojke za njega ima uglavnom svaka domaćica u svojoj kuhinji. Iznenađujući lako, bez po muke, dobila sam ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima. Probajte i vi, toplo preporučujem.
Nežan i ukusan kolač sa kakaoom.
Sastojci:
- 1 čaša (200 ml) mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša zejtina
- 4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa
Sve sastojke umutiti mikserom. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati:
- 2 jajeta
- 1 čašu brašna
- 1 kesicu praška za pecivo
- vanil šećer (po ukusu)
- Promešati mikserom.
Priprema:
Tepsiju namažite uljem (ili stavite papir za pečenje) i izručite smesu sa brašnom i jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.
Proverite čačkalicom da li je kolač gotov: ako je čačkalica suva, kolač je pečen.
Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa prvim delom smese.
Neka odstoji sat-dva, i isecite ga na komade.
Ja sam ga tako ostavila da prenoći.
Ujutro sam probala. Kolač je ispao ukusan i neuobičajeno nežan, prosto se topi u ustima.
Nema komentara:
Objavi komentar