DORUČAK KOJI ĆE ODUŠEVITI SVAKO DIJETE: JUTARNJI KROASANI


Proveren receptic za fino lisnato pecivo ...sa slanim ili slatkim nadevom!:)))



Sastojci

    1 kg mekog brasna
    1 paketic kvasca (50 g)
    2 kasicice soli
    5 kasika ulja
    1 jaje
    2,5 dl mleka
    2,5 dl vode

    250 g margarina za premazivanje

    Fil
    150 g praske sunke
    250 g svezeg sira
    1 belance

    Za premazivanje
    1 jaje
    1 zumance
    susam, kim…



Priprema

    Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna, ostaviti da nadodje.
    Od brasna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.
    Podeliti na 16 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati margarinom i redjati po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru ne premazivati), .
    4    Tako dobijamo na dva mesta po 8 kora, pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 20 minuta.
    5.    Rastanjiti prvo jednu “hrpicu” od 8 kora u veliku okruglu koru i podeliti najpre na 4 dela, a svaku cetvrtinu jos na 5-6, da dobijemo 20-24 trouglica,
    6.    Na svaki trouglic staviti po parcence sunke i fil od sira i belanceta, pa zaviti kiflicu, i poredjati na podmazan pleh od pecnice.
    7.    Razviti i drugu “hrpicu” od 8 kora u veliki krug, i isto podeliti na 20 kiflica.
    8.    Kiflice pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 1 sat.
    9.    Premazati umucenim jajetom, posuti susamom ili kimom i peci u prethodno zagrejanoj pecnici 20-tak minuta na 220 C. dok fino ne porumene.
    Izvor:  www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar