NAPRAVITE SAMI: DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE... SAVRŠEN JE!


Nikad nisam voljela sladoled od čokolade. Ali moji su svi obožavatelji i obećala sam im da ću ga napraviti. I napravila sam ga po svom ukusu, zato sam sad promijenila mišljenje. Savršen je.




Sastojci

    300 ml punomasnog mlijeka
    200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog)
    100 g šećera
    4 žumanjka
    100 g tamne čokolade (70% kakaa)
    2 žličice meda (livadskog ili od bagrema)
    1 žličica čistog ekstrakta vanilije




Priprema

    1.    Pomiješajte mlijeko i vrhnje i stavite da zakuha.
    Maknite s vatre, dodajte čokoladu iskidanu na kockice i med, i miješajte pjenjačom dok se ne istope.
    Pjenjačom ili mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom.
    Dodajte vruće mlijeko s čokoladom u smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte da se izjednači, pa vratite opet na vatru i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati lagano, ali ne smije provreti.
    2.    Kuhanu kremu (koja je prilično rijetka, tj. tekuća) ulijte u zdjelu kroz gusto mrežasto cjedilo i umiješajte ekstrakt vanilije.

    Kad se potpuno ohladi stavite je u hladnjak najmanje 3-4 sata ili još bolje preko noći.
    3.    Pripremite dalje sladoled po uputstvu za vaš stroj
    Gotovi sladoled rashladite u zamrzivaču par sati prije posluživanja.
    Ako nemate stroj za sladoled, ulijte kremu u posudu pogodnu za zamrzavanje, s poklopcem i stavite u zamrzivač. Promiješajte dobro vilicom otprilike sva 2 sata da se ne stvore veliki kristali leda.

    Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar