OVIM RUČKOM ZADOVOLJIT ĆE TE SVAKOG GOSTA JER OVO JELO JE NAPROSTO FENOMENALNO: MILANSKI ODRESCI

Volim ovakve recepte-gdje se sve stavi u tepsiju pa na sat u pećnicu i ručak je gotov...!!!Recept je iz starog broja "Hrana i vino"...i ime,sastojke i postupak prenosim u cijelosti....A odresci su odlični-fini i jako mekani i sočni...




Sastojci:
1 kg svinjskih ili junjećeg odrezaka
oko 10 dag glatkoga brašna
2 v.ž vegete
sol,papar,ulje
2 v.ž koncentrata od rajčice
5-6 češnja češnjaka
2 ravne v.ž šećera
2 dcl bijeloga vina
peršin





Priprema:
Svinjske odreske stanjimo s kuhinjskim batom i dobro začinimo s vegetom i malo soli.Uvaljamo ih u brašno.Pola odrezaka stavimo u vatrostalnu posudu(ili neki pekač za složence) poprskanu uljem.
Pospemo dijelom nasjeckanog češnjaka i peršina,šećerom i vegetom.Koncentrat od rajčice pomiješamo s bijelim vinom i tom mješavinom prelijemo odreske u tepsiji.

Po vrhu poredamo preostale odreske uvaljane u brašno.Pospemo s preostalim češnjakom,peršinom i vegetom.Dolijemo toliko vode da odresci budu prekriveni.Poprskamo uljem.
Pečemo oko sat i pol na 200 stupnjeva.Poslužimo uz prilog po želji-npr.pržene krumpire...
Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar