Fin, jednostavan, svjež, sočan.. KOLAČ OD SIRA
Sastojci
Biskvitno tjesto
3 jaja
1 čaša šećera (čaše od jogurta - 180 g)
1 čaša ulja
1 kiselo vrhnje
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
Nadjev od sira
barem 500 g svježeg sira
1 kiselo vrhnje
6 žlica griza
6 žlica šećera
1/2 limuna - ribana korica
2 jaja
2 vanilin šećera
po želji grožđica
Priprema
Izmutiti jaja i šećer, dodavati ostale sastojke. Brašno i prašak za pecivo prosijati zajedno i dodati na kraju. Lagano umiješati.
U protvan veličine cca 20x30 cm staviti papir za pečenje ili ga namazati maslacem i posuti brašnom. U protvan istresti 2/3 biskvitne mase.
1 Sastojke za sirnu smjesu lagano izmiješati i većom žlicom ili špatulom nanijeti na biskvitnu smjesu. Preko toga lagano razvući ostatak biskvitne mase. Ja uzmem jednu tupperware(tupave vara .. hahahaha ) plastičnu špatulu i njome lagano razvučem to tijesto odozgo. Ne mora to biti puno tijesta... uglavnom je to tanki, čak proziran sloj tijesta.
Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata, ovisno o pećnici. Provjeravati čačkalicom.
Posluživanje
Super je i hladan i topao... stvarno sočak, mekan... Znali smo u sirnu smjesu ubaciti i grožđice, ali mi je bolji bez njih.
Nema komentara:
Objavi komentar