Flekica





Sastojci

Biskvit:

400 grama bjelanjaka (meni je to bilo 10 manjih jaja) prstohvat soli 250 grama šećera 120 grama rastopljenog maslaca ili margarina 100 ml mlijeka 350 grama glatkog brašna 1 vrećica praška za pecivo 1 žlica kakaa 1 vrećica vanili šećera

Krema od vanilije:

3 žumanjka 100 grama šećera 3 žlice brašna 300 ml mlijeka 1 vrećica želatine u prahu 150 ml vrhnja za šlag





Priprema

Bjelanjke izmiksajte sa soli i šećerom u čvrsti snijeg. Dodajte ostale sastojke po malo mješajući žlicom.
U veliki protvan od pećnice stavite pek papir.
Od smjese ostavite 4 žlice sa strane za flekice.
Stavite bijelu smjesu na pek papir i poravnajte.

U četiri žlice bijele smjese dodajte žlicu kakaa i promješajte da se izjednači.

Žlicom pobacajte flekice po bijelom tijestu.
Pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min. Probajte iglom da li je pečeno.

Za kremu jedan dio mlijeka stavite u posudu i dodajte šećer pa zagrijte dok ne zakuha a šećer se ne otopi. Žumanjke pomješajte sa brašnom i drugom polovicom mlijeka pa zakuhajte u mlijeku. U ohlađeno dodajte istučeni šlag. Želatinu namočite u 4 žlice vode pa kad nabubri zagrijte ali pazite da vam ne zakuha, dodajte ju u kremu mješajući.
Tijesto podjelite na dva dijela.

Stavite prvi dio, pa razmažite kremu te ju poklopite drugim dijelom. Dobro ohladite.

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar