Sastojci
Fil:
1 manja glavica crnog luka
150 g šunke ili mesnate slanine
1 kesica mariniranih šampinjona
1 čaša kisele pavlake
250 g kačkavalja
Pljeskavice:
1 kg roštiljskog mesa
Priprema
1 Najpre od roštilj mesa pripremiti 13 tanjih pljeskavica koje ćete proprziti veoma kratko, bukvalno po 30-ak sekundi i sa jedne i sa druge strane samo da se uhvati korica i poređati ih na pleh.
2 Zatim prodinstati sitno neseckanu glavicu luka dok lepo ne omekša. Dodati šunku naseckanu na sitne kockice i još malo propržiti. Na kraju dodati i iseckane marinirane šampinjone. Kad se prohladi sve to pomešati sa pavlakom.
3 Preko pljeskavica staviti pripremljeni fil i narendani kačkavalj.
4 Pripremljene pljeskavice zapeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Izvor: www.recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar