GURMANSKE PLJESKAVICE

Veoma su ukusne i zasite, zadovoljiće ukuse i najvećih gurmana.




Sastojci
Fil:

    1 manja glavica crnog luka
    150 g šunke ili mesnate slanine
    1 kesica mariniranih šampinjona
    1 čaša kisele pavlake
    250 g kačkavalja

Pljeskavice:

    1 kg roštiljskog mesa



Priprema
1 Najpre od roštilj mesa pripremiti 13 tanjih pljeskavica koje ćete proprziti veoma kratko, bukvalno po 30-ak sekundi i sa jedne i sa druge strane samo da se uhvati korica i poređati ih na pleh.
2 Zatim prodinstati sitno neseckanu glavicu luka dok lepo ne omekša. Dodati šunku naseckanu na sitne kockice i još malo propržiti. Na kraju dodati i iseckane marinirane šampinjone. Kad se prohladi sve to pomešati sa pavlakom.
3 Preko pljeskavica staviti pripremljeni fil i narendani kačkavalj.
4 Pripremljene pljeskavice zapeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Izvor:  www.recepti.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar