Kroasan torta





Potrebno:

    300g Plazma keksa (u komadu)
    200g Eurokrema
    2 pudinga od vanile
    9 kašika brašna
    9 kašika šećera
    1 l mleka
    2 žumanceta
    100g čokolade za kuvanje
    1 velilka kesa mini kroasana od čokolade + jedna mala (ili 3 male kese)
    250g margarina
    200g šlaga
    200ml soka od pomorandže (ili Fante)





Priprema:

    Pomešati brašno sa praškom za puding. Umutiti žumanca sa mlekom i šećerom. Polako uliti smesu u brašno (sa pudingom) Sve dobro izmešati i kuvati na laganoj vatri. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250g margarina i dodati ohlađenom filu. Umutiti mikserom. Smesu podeliti na dva dela i u jedan deo dodati 100g rastopljene čokolade za kuvanje.
    A Sada mali trik moje strine. Strina LJilja je u stvari suprugova strina, ali je volim kao svoju- pa je tako i zovem :-) Podlogu na koji se ređa keks poprskati vodom. Vodu istresti i posuti podlogu kristal šećerom. Na ovaj način keks se neće zalepiti za podlogu i lako se vade uredni parčići!.....

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar