DOMAĆE NAPOLITANKE: Uz ovaj recept s lakoćom ćete nadmašiti kupovne keksiće





Sastojci:

        4 lista oblatni
        25 dkg maslaca
        20 dkg šećera
        12 žlica vode
        25 dkg mljevenih oraha
        25 dkg mljevenog integralnog keksa
        10 dkg čokolade za kuhanje







Priprema:

    1. U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
    2. Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne. Na kraju oblatne omotajte u masni papir, te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule.
    3. Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom. Dobar tek!

Savjet:

    Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe naranče.


Izvor: doznajemo.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar