Rolice s kremom od vanilije








    Za rolice:
     500 g zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka By Podravka
     maslac za kalupe
     1 jaje
    Za kremu:
     1 Želatina
     50 ml vode
     500 ml mlijeka
     1 Prašak za puding vanilin
     1 žlica Gussnela
     3 žumanjka
     150 g šećera
     1 Vanilin šećer
     200 ml vrhnja za šlag
    Za posluživanje:
     šećer u prahu






Priprema

    Za rolice:
    Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
    Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
    Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.

    Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
    Za kremu:
    Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
    Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
    Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
    U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
    Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
    Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
    Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
    Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.

    Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.


Posluživanje

Pospite šećerom u prahu i poslužite.

IZVOR: coolinarka.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar