Torta sa kestenom
Sastojci
TIJESTO
3 jaja
8 kašika šećera
6 kašika mlijeka
5 kašika brašna
3 kašike kakaa
100 gr putera
½ praška za pecivo
KREMA
250 gr kesten pirea
150 gr putera
350 ml mlijeka
2 jaja
5 kašika brašna
1 vanilin šećer
5 kašika šećera
100 gr čokolade
250 ml šlaga
Način pripreme
Odvojite bjelanca od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg.
Umutite puter sobne temperature sa šećerom pa dodajite po jedno žumance.
Dodajte prašak za pecivo koji ste pomiješali sa brašnom i kakaom pa istresite u kalup za tortu.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Pospite mlijekom i ostavite da se ohladi.
Stavite 300 ml mlijeka u šerpicu.
Umutite jaja sa šećerom, brašnom i 50 ml mlijeka.
Dodajte smjesu u vruće mlijeko pa kuhajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi pa umješajte kesten pire.
Kremu namažite preko torte, umutite šlag i namažite preko kreme.
Ostavite u frižider da se stisne.
Nema komentara:
Objavi komentar