Torta sa kestenom





Sastojci

TIJESTO

    3 jaja
    8 kašika šećera
    6 kašika mlijeka
    5 kašika brašna
    3 kašike kakaa
    100 gr putera
    ½ praška za pecivo

KREMA

    250 gr kesten pirea
    150 gr putera
    350 ml mlijeka
    2 jaja
    5 kašika brašna
    1 vanilin šećer
    5 kašika šećera
    100 gr čokolade
    250 ml šlaga





Način pripreme

    Odvojite bjelanca od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg.
    Umutite puter sobne temperature sa šećerom pa dodajite po jedno žumance.
    Dodajte prašak za pecivo koji ste pomiješali sa brašnom i kakaom pa istresite u kalup za tortu.
    Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
    Pospite mlijekom i ostavite da se ohladi.
    Stavite 300 ml mlijeka u šerpicu.
    Umutite jaja sa šećerom, brašnom i 50 ml mlijeka.
    Dodajte smjesu u vruće mlijeko pa kuhajte dok se ne zgusne.
    Ostavite da se ohladi pa umješajte kesten pire.
    Kremu namažite preko torte, umutite šlag i namažite preko kreme.
    Ostavite u frižider da se stisne.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar