Čokoladno karamel kolač





Sastojci

Potrebno za koru:
5 kom.  belanaca
5 kašika  šećera
5 kašika  brašna
100 g  rendane čokolade
1 kašičice  praška za pecivo
1 čaša (1 dl)  ulja

FIL:
300 ml  mleka
3 kašika  brašna
1 kašika  šećera
50 ml mleka

Karamel:
200 g  šećera
200 g  putera




Priprema

Kora: umutiti belanca sa šećerom, pa dodati prašak za pecivo, brašno, ulje i rendanu čokoladu. Ispeći koru na 200*C. oko 30 minuta. Fil: staviti 300 ml mleka da provri. U d rugom sudu sastaviti i umutiti 50 ml mlek, žumanca, šećer i brašno. Zatim sipati smesu u mleko koje vri i skuvati gusto kao puding. Ostaviti sa strane da se hladi dok ne skuvamo karamel. Karamel: na tihoj vatri otopiti šećer, pa dodati puter isečen na kockice i mešati 2-3 minuta, zatim skloniti sa vatre i dodati skuvanom belom filu, mutiti mikserom dok se smese ne sastave. Koru preliti filom i ostaviti da se ohladi. Odozgo može čokolada, a može i šlag


Recept preuzet sa: http://www.kuhinjica.rs


Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar