Torta medeno srce





Sastojci

300 g  piškota
300-400 g  medeno srce

Fil:
80 g pudinga od vanile (2 kesice)
500 ml  mleka
4 kašika  šećera
100 g  margarina
100 g  crne čokolade
100 g  bele čokolade
200 g  šlag kreme




Priprema

Puding razmutiti u malo mleka, a ostatak mleka staviti na vatru da se kuva. Razmućeni puding sa šećerom sipati u provrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Skloniti puding sa vatre i ohladiti. Ohladjeni puding sjediniti sa umućenim margarinom. Masu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 100 g topljene bele čokolade, u drugi deo dodati 100 g topljene crne čokolade. Umutiti šlag kremu, pa u beli krem dodati dve pune kašike šlaga i lagano izmešati. I u drugi deo sa crnom čokoladom dodati dve kašike pune šlaga i lagano izmešati. Piškote poredjamo na tablu za tortu koje smo provlačili kroz sok (bilo koji). Zatim stavimo beli fil, poredjamo medena srca koja smo na dva tri mesta izbockali viljuškom i provlačili kroz neki sok. Preko srca preliti crni fil. Tortu premazati ostatkom šlaga i ukrasiti po želji.


Recept preuzet sa: http://www.kuhinjica.rs

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar