NEŠTO NOVO A VEOMA UKUSNO MA FENOMENALNO: PAPRIKE PUNJENE GRAHOM

Veoma je fino, pravim ga i zimi sa susenim paprikama, ali ova letnja varijanta mi je posebno ukusna.



Sastojci
    500 g pasulja tetovca
    1,5 kg crvene paprike "ajvarke"
    3 glavice crnog luka
    3-4 cena belog luka
    3-4 kasike ulja
    1 kasika crvene sitne paprike
    zacini vegeta, so, biber, persun





Priprema
    1.
    Pasulj potopiti u hlatnu vodu i ostaviti preko noci da odstoji.
    2.
    Prvu vodu u kojoj ste kuvali pasulj baciti. U drugu vodu dodati jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka i malo vegete i kuvati pasulj na tihoj vatri da se zrna ne raspadnu. Procediti pasulj i vodu sacuvati.
    3.
    Na malo ulja izdinstati sitno secene 2 glavice crnog luka, dodati beli luk i sitne crvene paprike. Na to staviti procedjeni pasulj, proprziti ga i dodati soli i bibera po ukusu i persunovog lista. Doliti malo vode u kojoj se pasulj kuvao, samo malo da se razredi. Tako pripremljenim pasuljem puniti ociscene paprike koje treba malo posoliti iznutra. Stavljati paprike u veci pekac ili vatrostalnu posudu. Ako vam je ostalo jos pasulja staviti ga izmedju paprika, preliti sa jos malooo tecnosti i malo ulja. Peci u rerni na 180—200 stepeni oko 1 sat. Kad je gotovo posuti persunovim liscem. Prijatno!

    Izvor:  http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar