TIJESTO PRHKO KAO LISNATO A NIJE PODSEĆAJU NA PIZZU A NISU: ITALIJANSKI ŠTAPIĆI DJECI OMILJENI DORUČAK

Jednom riječju preukusni.



 Sastojci
    Za nadjev:
    200 g Ketchupa blagog Podravka By Podravka
    200 g Šunke u ovitku Podravka By Podravka
    40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
    1 žličica Origano sušeni Podravka By Podravka
    Za tijesto:
    20 g svježeg kvasca
    100 ml mlijeka
    1 žličica šećera
    700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
    250 g maslaca
    100 g krem sira (ili kiselog vrhnja)
    1 jaje
    1 žličica soli
    Za premazivanje:
    1 jaje




Priprema
    1.
    Pripremite nadjev tako da u sjeckalicu stavite ketchup, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano.
    2.
    Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se diže 10 minuta.
    3.
    U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili vrhnje, jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno.
    4.
    Dobiveno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine 0,4 cm (35x35 cm).
    5.
    Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
    6.
    Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje.
    7.
    Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.

Posluživanje
Poslužite toplo ili hladno za razna sportska događanja i jela s "nogu".

Savjet
Bitno je da tijesto nije potrebno posebno dizati, već kod samog pečenja.

Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar