ZORINI TROKUTOVI SA SIROM! OVU FENOMENALNU PITU MI JE POKAZALA MOJA SVEKRVA. ..JA JE CESTO PRAVIM,NADAM SE DA CE TE JE I VI!!

Sastojci:
500g gotovih kora za pite
1 cvrsti jogurt
4 jaja
casa od jogurta ulja
500g domaceg kravljeg sira
so
Priprema:
Umutiti sir i 2 jaja.Posoliti. Napraviti fil kojim ćemo premazivati kore.Pravi se tako što umutimo. Zajedno jogurt, 2 jaja i čašu od jogurta ulja. Malo posolite. Kore presjecite nožem po sredini. Dobićete manje kore. Uzimajte po jednu koru, namažite po čitavoj dužini filom preklopite jedan dio. A preko njega zavrnite drugi dio.Dobićete koru dužine oko 25 a širine 8cm. Na jedan kraj u uglu dodajte sir, preklopite malo(kao uši na teci kad se naprave) tako zavrčući i preklapajući pravite trokut.

Svaku koru radite ovako dok ne potrošite sir i kore.Ako ostane sira stavite odozgo po trokutovima.Oni se peku 10-15-min. na 200stepeni(ja ih pečem i na šporetu na drva )
Moram napisati da trouglovi,njihova velicina i bujnost zavise od jufkica.Odnedavno kupujem Jami jufke-za slane pite ili strudle.Trouglovi jednostavno budu savrseni.Udupla im se velicina,i jako budu fino hrskavi.
Posluživanje:
Nemorate mastiti pleh za pečenje jer će pustiti ulje samo. Ako vam se ovo čini kompliciranim stavljam slike da bude jasnije.Trokuti se mogu jesti i sutra, mogu se raditi i kao zeljanik.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar