Bačoko!

Jednog davnog dana dogodilo se da sam dobila narudžbu za tortu, a nisam imala vremena, pa sam sastavila jednu čokoladnu od gotovih biskvita, instant kreme, banana i ruma… Torta je pokupila svu slavu i bila pravljena još puuuno puta… Pa, reko’, nemre ‘torta iz vrećice’ biti moja ‘najslavnija’ torta :D Mislim da je okus taj, a biskvit je još finiji ;)

Sastojci
Za biskvit:
200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
150 g smeđeg šećera
50 g kakaa u prahu
50 g Gussnela Dolcela By Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
150 ml ulja
400 g kiselog vrhnja
2 žlice ruma
Za prelijevanje biskvita:
50 ml mlijeka
30 ml ruma
Za bačoko kremu:
500 g očišćenih banana
1 žlica ruma
200 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
1 vrećica Šlagfixa Dolcela


Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min

Težina:
Srednje zahtjevno
1. Za biskvit pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.
2. Dodajte ulje, vrhnje i rum, pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete homogenu smjesu.
3. Ulijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
4. Ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprežite uzdužno napola, tako da dobijete dvije kore.
5. Donju koru vratite u kalup i poškropite polovicom mješavine ruma i mlijeka.
6. Za kremu usitnite banane u električnoj sjeckalici tako da dobijete homogenu smjesu, po mogućnosti bez grudica. Umiješajte rum.
7. Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u banane.
8. Na kraju dodajte vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
9. Kremu rasporedite po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopite je gornjom korom.
10. Poškropite ostatkom mlijeka i ruma i stavite u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena).
11. Ukrasite po želji (voće, čokoladni ukrasi…).


Napomena:

*Pošto je bez jaja, biskvit je osjetljiv na premještanje. Da bi vam bilo lakše, smjesu možete raspodijeliti u dva dijela i ispeći dvije kore u pek papirom obloženom kalupu i onda ih premještati bez problema.

*Želite li još finiju i kvalitetniju tortu, u svakom slučaju preporučam kvalitetnu tamnu čokoladu umjesto čokolade za kuhanje. Čokolada za kuhanje svakako smanjuje trošak.

*Biksvit je sočan, fin i nije zbijen, što se vidi iz slika. Ukoliko vam je ispao zbijen i gumenast, nešto je pošlo po krivu :) .

Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar