Banana split rolat
Sastojci
biskvit
• 6 jaja
• 2 kas. vrele vode
• 150 g secera u prahu
• 60 g brasna
• 50 g mljevenih oraha
• 1 vanilija secer
fil
• 400 ml mlijeka
• 1 puding od vanilije
• 200 g maslaca
• 150 g secera u prahu
• 2-3 banane
• 3-4 kas. cokoladnih mrvica
ukras
• 2 slag kreme
• 2 kas. eurokrema
• 3 kas. mljevenih oraha
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1. Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
2. U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
3. Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4. Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
5. Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar