BRZE KREMPITE







Sastav:

        ● 1,3 litre mlijeka



        ● 1 maslac



        ● 6 žlica oštrog brašna



        ● 6 jaja



        ● 18 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)



        ● 2 pudinga od vanilije



        ● 1 do 2 vrhnja za šlag



    ● 2 kore za kremšnite




Priprema:

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg.
    Polovicu mlijeka ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.
    Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko gotovo ne provrije, odnosno dok se maslac potpuno ne otopi te maknite s vatre.
    Prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.
    Na kraju, u lonac dodajte i istučene bjelanjke te mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smjesa ne poveže.
    Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu te je izravnajte kuhačom.
    Istucite šlag i razmažite ga po smjesi te sve prekrijte drugom korom

Savjet:

    Kako biste si olakšali rezanje kremšnita gornju koru prvo izrežite na kocke te tek onda kocke poslažite po kremšnitama.
    Kremšnite su vrlo ukusne i bez šlaga. Dakle, ako niste ljubitelj šlaga, možete ga i preskočiti.

Izvor: Zadovoljna.hr
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar