Jabučno-čokoladna fantazija
Sastojci
Tijesto:
• 5 jaja
• 2 dcl šećera
• 2 dcl ulja
• 250 g brašna
• 30 g kakaa
• 1 prašak za pecivo
• 1 vanilin šećer
• malo ruma
Krema:
• 3 jabuke
• 150 g šećera
• 1 dcl vode
• 3 žlice ruma
• 200 g margarina
• 100 g čokolade
Glazura od čokolade:
• 100 g čokolade
• 50 g margarina
• 2 žlice ulja
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1. Tijesto:
2. Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo.
Dno kalupa veličine 20x30cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu.
Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola.
3. Krema:
Otkrila sam dva načina spremanja kreme. Ja preferiram ovaj drugi, ali vi možete po želji:
4. Varijanta I:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Pustiti da se ohladi i samljeti sa štapnim miserom ili u blenderu. Izmiješati margarin i dodati mu otopljenu čokoladu. U smjesu margarina i čokolade dodati izmiksane jabuke i izmrvljenu polovicu tijesta.
5. Varijanta II:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.
6. Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu.
Kolač preliti glazurom od čokolade.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar