Torta od čokolade
Ova profinjena torta s aromom badema i naranče te bogatom čokoladnom kremom prava je poslastica za ljubitelje čokolade. Uz dodatak čokoladnog likera ili kave poslužite je u posebnim prigodama.
Sastojci
Za tijesto:
• 5 jaja
• 200 g mljevenih badema
• 80 g maslaca
• 80 g šećera
• 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
• 2 žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
• 2 žlice narančina soka
• 200 g čokolade
Za kremu:
• 250 ml slatkog vrhnja
• 250 g čokolade (70% kakaa)
Za čokoladnu glazuru:
• 200 g čokolade za kuhanje
• 100 g maslaca
Priprema
Vrijeme pripreme:
100 min
Težina:
Složeno
1. Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.
4. Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.
5. Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.
6. Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
7. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Posluživanje
Tortu poslužite uz čokoladni liker i kavu.
Savjet
Ova će torta biti ukusnija ako upotrijebite tamnu čokoladu koja sadrži 70 posto kakaa.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar