• 1 kg mekog brasna
• 1 paketic kvasca (50 g)
• 2 kasicice soli
• 5 kasika ulja
• 1 jaje
• 2,5 dl mleka
• 2,5 dl vode
• 250 g margarina za premazivanje
• Fil
• 150 g praske sunke
• 250 g svezeg sira
• 1 belance
• Za premazivanje
• 1 jaje
• 1 zumance
• susam, kim…
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1. Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna, ostaviti da nadodje.
2. Od brasna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.
3. Podeliti na 16 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati margarinom i redjati po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru ne premazivati), slika 1 .
4. Tako dobijamo na dva mesta po 8 kora, pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 20 minuta.
5. Rastanjiti prvo jednu “hrpicu” od 8 kora u veliku okruglu koru i podeliti najpre na 4 dela, a svaku cetvrtinu jos na 5-6, da dobijemo 20-24 trouglica, slika 2 .
6. Na svaki trouglic staviti po parcence sunke i fil od sira i belanceta, pa zaviti kiflicu, i poredjati na podmazan pleh od pecnice.
7. Razviti i drugu “hrpicu” od 8 kora u veliki krug, i isto podeliti na 20 kiflica.
8. Kiflice pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 1 sat.
9. Premazati umucenim jajetom, posuti susamom ili kimom i peci u prethodno zagrejanoj pecnici 20-tak minuta na 220 C. dok fino ne porumene.
10. Izvolite, pozluzite se…
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar