Osječki kolač

Sastojci:
Biskvit:

     10 bjelanjaka
     20 dag šećera
     20 dag oraha
     4 žlice brašna
     pola p.p

Krema

     10 žumanjaka
     2 pudinga vanilija
     20 dag šećera
     5 dl mlijeka
     25 dag margarina
     10 dag kokosa
     4 rebra čokolade
     1/2 l tučenog vrhnja
     1 žlica gustina


Priprema

    Za biskvit: istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer pa još miksati. Umiješati brašno s p.p i orahe.
    Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 min.
    Za kremu: Skuhati na mlijeku puding sa šećerom i žumanjcima i žlicom gustina.
    U hladno dodati pjenasto izmješani margarin i tučeno vrhnje.
    Podijeliti u dva dijela.
    U prvi dio staviti kokos, a u drugi rastopljenu čokoladu.
    Na ohlađeni biskvit namažite žutu kremu, zatim s čokoladom. Preko toga po želji tučenog vrhnja.

Posluživanje

    Ovaj put u fil nisam stavljala kokos i između žutog i čokoladnog fila sam stavljala kekse.

Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar