Puhanci



Sastojci
Broj osoba:
4 osobe
400 g glatkog brašna
200 ml mlake vode
20 g svježeg kvasca (½ kockice)
½ žličice šećera
1 žličica soli (5 g)
... i još:
 ulje za prženje


Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min

Težina:
Srednje zahtjevno

1. Stavite brašno u zdjelu i napravite udubinu u koju ćete staviti svježi kvas razmućen u 0.5 dcl mlake vode s malo šećera. Pustite na toplom da se kvas zapjeni.
2. Dodajte sol i preostalu mlaku vodu pa zamijesite glatko tijesto. Prekrijte zdjelu prijanjajućom folijom i ostavite na toplom mjesto da se duplo digne; dovoljno je ispod posude s tijestom staviti manju posudu s toplom vodom.
3. Na pobrašnjenoj radnoj podlozi, razvaljajte tijesto debljine oko 8-10 mm, narežite kotačićem na kvadriće veličine 8×10 cm (ili manje) i pustite ih pokrivene kuhinjskom krpom 10 minuta.
4. U srednje velikoj tavi ugrijte ulje i popecite puhance tako da svaki stavite u ulje prvo na stranu koja je na radnoj površini bila okrenuta prema gore (na ovaj način se napuhnu). Čim prestanu cvrčati okrenite ih na drugu stranu i opet popecite do lijepe zlatno-žute boje.
5. Izvadite ih šupljikavom žlicom na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.

Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar