Želite zadiviti vama dragu osobu koja voli kokos (pa bili i vi to sami)? S ovom bijelom i od kokosa tortom onda nećete pogriješiti....pružit će vam potpun užitak svakim zalogajem...
Sastojci
• Za biskvit:
• 7 bjelanjaka
• 150 g šećera
• 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela By Podravka
• 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
• 70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
• 150 g Kokosova brašna Dolcela By Podravka
Za kremu:
• 7 žumanjaka
• 2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela By Podravka
• 700 ml mlijeka
• 100 g maslaca
• 100 g šećera u prahu
• 500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
• 12 komada petit beurre keksa
• oko 100 ml mlijeka
• 2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
• 50 g kokosova brašna
Priprema
Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
Za biskvit:
1. Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
1. Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5. Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Posluživanje
Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.
Savjet
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar