Schwarzwälder Kirschtorte (svarcvald torta)
Sastojci
BISKVIT
• 7 jaja
• 250 g secera
• 1 vanilin secer
• 100 g brasna
• 3 kasike ulja
• 60 g kakao
• na vrh noza prasak za pecivo
FIL I
• 250 ml slatke pavlake
• 200 g seckane cokolade (koristim tamnu)
• 1 stakla visnja ili tresnja (ocediti – sok zacuvati)
FIL II
• 250 ml slatke pavlake
• 1 slag fiksa
• 1 vanilin secer
• 2 kasike rakije od visnja (ne liker)
• 2-3 kasike secera u prahu
DEKORACIJA
• 1 slag krem
• cokoladne pahuljice (mrvice)
• kandirane visnje
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1. od belanaca i 150 g secera ulupati cvrst sneg
2. zumanaca mutiti penasto sa 100 g secera i vanilin secer, u to dodati kasiku po kasiku ulje
3. promesati brasno, kakao i prasak za pecivo i to prosejati preko smese od zumanaca
na kraju dodavati sneg od belanaca i pazljivo mesati varjacom
4. izliti testo u kalup za torte (26icu) i peci u zagrejanu rernu na 180° oko 40 min, kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda preseci 2x (3 kore)
5. fil: zagrejati slatku pavlaku i nju rastopiti cokoladu, i ostaviti da se ohladi pa je onda mutiti cvrsto (kao obicni slag)
6. fil: ulupati slatku pavlaku sa slag fiksom cvrsto, dodati rakiju, vanilin secer i secer u prahu, mutiti jos malo
7. u kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od visnja, na to sloziti visnje, preko dodje 1. fil, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. filom i na kraju dodje treca kora
8. tortu pustiti da se stegne na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po zelji
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar