Zagorske kocke - mekano i sočno
Sastojci
Broj osoba:
6 osoba
tijesto;
• 4 jaja
• 20 dag šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 dcl mlijeka
• 1 dcl ulja
• 1 v.ž ruma
• 20 dag oštroga brašna
• 1 prašak za pecivo
nadjev;
• 2 kisela vrhnja
• 1 želatina
• crvenkasta marmelada(džem od šljiva ili slič.)
glazura;
• 10 dag čokolade za kuhanje
• 3 v.ž ulja
• 5 dag maslaca
Priprema
Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Jednostavno
1. Žumanjke umutiti sa šećerom,postupno dodati brašno i ostale sastojke-vanilin šećer,ulje,mlijeko,rum i prašak za pecivo.Na kraju umiješajte polako snijeg od bjelanjaka.Peći u plehu velič.33*22cm.Ohlađeni biskvit prerezati.
2. Za kremu izraditi 2 kisela vrhnja s otopljenom želatinom.Biskvit premazati crvenom marmeladom(kod mene džem od šljiva),gore staviti kiselo vrhnje i preklopiti drugom polovicom biskvita koju smo isto premazali džemom.Za glazuru na pari otopiti čokoladu s uljem i maslacem te preliti po kolaču.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar