Zagorske kocke - mekano i sočno



Sastojci
Broj osoba:
6 osoba
tijesto;
4 jaja
20 dag šećera
1 vanilin šećer
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
1 v.ž ruma
20 dag oštroga brašna
1 prašak za pecivo
nadjev;
2 kisela vrhnja
1 želatina
 crvenkasta marmelada(džem od šljiva ili slič.)
glazura;
10 dag čokolade za kuhanje
3 v.ž ulja
5 dag maslaca



Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min

Težina:
Jednostavno

1. Žumanjke umutiti sa šećerom,postupno dodati brašno i ostale sastojke-vanilin šećer,ulje,mlijeko,rum i prašak za pecivo.Na kraju umiješajte polako snijeg od bjelanjaka.Peći u plehu velič.33*22cm.Ohlađeni biskvit prerezati.
2. Za kremu izraditi 2 kisela vrhnja s otopljenom želatinom.Biskvit premazati crvenom marmeladom(kod mene džem od šljiva),gore staviti kiselo vrhnje i preklopiti drugom polovicom biskvita koju smo isto premazali džemom.Za glazuru na pari otopiti čokoladu s uljem i maslacem te preliti po kolaču.

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar