Balaton



Sastojci:

Biskvit:
 
-5 kom jaja
-4 žlice šećera
-4 žlice brašna
-2 žlice kakaoa
-1 dl ulja
-1 prašak za pecivo

1.Krema:
 
-50 dag sviježeg kravljeg sira
-15 dag margarina
-20 dag mljevenog šećera
-1 vanilin šećer

2. Krema:
 
-2 kom pudinga od vanilije
-3 žlice šećera
-7 dl soka od naranče ( iz tetrapaka )




Priprema:

Biskvit:

Izmiksaj posebno bjelanjke u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksaj sa svim ostalim sastojcima, te na kraju dodaj tome čvrsti snijeg od bjelanjaka

Istresi u nauljenu i nabrašnjenu tepsiju i peci na 180 stupnjeva oko 15-ak min

Kada se biskvit ispeče, ostaviti ga da se dobro ohladi

Treba s biskvita skinuti gornju kožicu koja nastane, kako se ne bi ljepila i povlačila za kremom!

Krema:

Izmiksaj margarin sa mljevenim šećerom i potom dodaj malo po malo sira i vanilin šećer i sve dobro još izradi mikserom

Premazati hladan biskvit dobivenom kremom od sira




Krema:

U soku od naranče skuhati pudinge od vanilije sa šećerom

Kuhati kao puding,

Kada je puding kuhan treba tu posudu sa pudingom staviti u hladnu vodu i skroz konstantno miješati dok se puding ne ohladi skoro do kraja!

Kada je gotovo ohlađen treba ga žlicom premazati preko prve kreme od sira

Potom ga treba dobro ohladiti i zatim još na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar