Pita od smokvi i rogača





Sastojci:

Za tijesto:
   
-150 g maslaca  
-100 g šećera  
-1 vrećica Vanilin šećera    
-malo naribane korice limuna  
-300 g Pšeničnog glatkog brašna    
-½ vrećice Praška za pecivo  
-2 jaja  
-1 žlica kiselog vrhnja
 
Za nadjev:
   
-500 ml mlijeka  
-100 g šećera  
-1 vrećica Vanilin šećera    
-120 g Pšenične krupice    
-120 g mljevenog rogača    
-naribana korica limuna i naranče  
-50 g maslaca  
-3 jaja  
-300 g svježih smokvi ili 100 g džema od smokava




Priprema:

Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom i naribanom koricom limuna.

Zatim naizmjence dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i jaja.

Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i oblikujte kuglu.

Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji oko 2 sata u hladnjaku.

U međuvremenu pripremite nadjev.

U posudi zakipite mlijeko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer pa dodajte pšeničnu krupicu i kuhajte 2 minute.

Skinite s vatre i umiješajte mljeveni rogač s naribanom koricom limuna i naranče te pustite da se malo ohladi.

Potom umiješajte maslac i jaja.

Izvaljajte tijesto na plastičnoj foliji kako vam se ne bi uhvatio za podlogu, a gornju površinu tijesta prilikom valjanja povremeno pobrašnite.

Tijesto razvaljajte na veličinu okruglog kalupa (Ø 26 cm).

Na tijesto rasporedite na ploške narezane svježe smokve (ili razmažite džem od smokava) i prelijte prethodno pripremljenim nadjevom.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C.

Nakon dvadeset minuta izvadite pitu te je ukrasite trakama načinjenim od ostataka tijesta za pitu.

Trake od tijesta, po želji, namažite žumanjkom, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar