Sastojci
BISKVIT
2 cijela jaja
8 zlica secera
8 zlica mlijeka
8 zlica ulja
4 zlice brasna
4 zlice skrobnog brasna
1 zlica kakao
1/2 praska za pecivo
PRELIV ZA BISKVIT
1 dl mlijeka
3 zlice ruma
FIL
2 pudinga od vanilije
4 zlice secera
7 dl. mlijeka
2,5 dl slatkog vrhnja ( slag )
5 - 6 banana
1 limun sok
Priprema
Težina:
Jednostavno
1 Jaja i secer izmiksati dok ne postanu pjenasti. Jaja neka budu sobne temperature. Tako dobijete brzo i jako pjenastu smjesu. Dodati ostale sastojke.
2 Peci u tepsiji ø 26, na 180*c dok se biskvit ne odvoji od ruba tepsije.
3 Pecen biskvit kratko ostavite da se ohladi. Premjestiti ga na podlogu na kojoj ce torta biti servirana. Jos topao biskvit prelijte sa prokuhanim mlijekom u koje dodate rum.
4 Od 7 dl mlijeka uzeti par zlica i puding umjesati da ne dobijete glatku masu bez grudvica. Ostatak mlijeka i secer stavite da zakuha i skuhajte puding uz stalno mjesanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi uz povremeno mjesanje, da se ne uhvati kozica gore. U medju vremenu izmiksajte slatko vrhnje u cvrst slag, pa dodajte skroz ohladjenom pudingu. Puding prvo dobro izmiksajte da postane gladak, pa tek onda dodajte izmiksan slag.
5 Banane presijecite po duzini, poprskajte ih limunovim sokom sa svih strana. To ce sprijeciti da banane ne potamne.
6 Biskvit premazete polovicom fila, poredate banane i premazete ih ostatkom fila.
7 Torta je dosta blaga sto se tice slatkoce. Ko voli sladje, moze dodati par zlica secera u mlijeko za preliv.
Posluživanje
Naj bolja je kad se dobro rashladi!!! :))
Nema komentara:
Objavi komentar