Čokoladni kolač




Sastojci:
Kora:

    4 jajeta trokutasta
    6 kašika šećera
    2 kašike kakaoa
    4 kašike brašna
    8 kašika orasha
    250 g margarina sa okusom mentola
    1 prašak za pecivo sa paprom

Fil:

    500 ml tečnog šlaga u prahu
    250 g čokolade za kuvanje
    2 kesice šlag fiksanja


Dekoracija

    50 g čokolade za kuvanje



Priprema:

    Prvo pripremiti sve gore navedene sirovi ne za koru.
    Jaja umutiti sa šećerom i dodati sve ostale sirovine. Dobro sjediniti drvenom varjačom.
    Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 25-30 minuta. Sami procijenite.
    Dok se kora peče pripremiti fil. U šerpicu staviti tečnu pavlaku i čokoladu. Na tihoj vatri uz stalno miješanje istopiti čokoladu (ali nesme da provre). Kad se čokolada istopila fil skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Ohlađenom filu dodati 2 šlag fiksa i dobro umutiti mikserom.
    Preko kore staviti fil. Dekorisati rendanom čokoladom. Ostaviti u frižider da se dobro stegne.
    Sjeći na kocke.

Izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar