PRIPREMITE FINE I UKUSNE TURSKE POGAČICE



Uz malo truda vaše će vam nepce biti zahvalno.





Sastojci:

Tijesto:

    500 g brašna,
    1 vrećica kvasca,
    300 ml toplog mlijeka,
    50 ml ulja, sol.

Nadjev za pogačice:

400 g mljevene junetine, 1 glavica crnog luka, 2 paprike, 1 rajčica, malo peršina, sol, papar, mješavina začina, mljevena crvena paprika.




Priprema:

    U brašno dodati malo soli i kvasac, pa zamijesiti tijesto srednje mekoće, dodavajući toplo mlijeko i ulje. Tijesto ostaviti da odstoji oko 1 sat. Na malo ulja prodinstati sitno sjeckani crni luk i sitno sjeckane paprike. Dodati mljeveno meso. U prodinstano meso dodati i sitno sjeckani, oljuštenu rajčicu ili malo rajčice iz konzerve, sol, papar, mješavinu začina te crvenu papriku. Pred sam kraj dodati i sitno sjeckani peršin. Od tijesta napraviti 8 loptica. Na pobrašnjenoj podlozi svaku lopticu razvaljati na veličinu palačinke. Na jednu polovinu tijesta staviti 2 žlice nadjeva, ostaviti malo prostora oko krajeva tijesta. Preklopiti drugom polovinom tijesta i zavrnuti malo krajeve. U većoj tavi zagrijati ulje, staviti pogače te peći dok ne porumene sa obje strane.


Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar