FANTAZIJA ČOKOLADNA TORTA SAMO SA 2 SASTOJKA

 Jedini recept za cokoladnu tortu koji ce vam ikad trebati. Malo je reci opisati ovu carobnu tortu. Torta je tolko ukusna i lagana, nimalo teska a kosistens ove torte je poput mousse. Meni se tesko zaustaviti samo na jedan komad ove fenomenalne torte. Torta koja se topi u ustima i nestane u trenu. Uverite se sami......:)



Sastojci

    Kolac: 310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa
    10 jaja ( veci )

    Glazura: 185 gr tamne cokolade
   



    Priprema
        Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva.
         Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek - papirom.
        Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi.
        Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ).
        Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli.
        Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati
        Pecite 8 minuta i nikako duze.
        Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati.

        Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade.
        Tortu ostavite 5 nibuta u frizider.
        Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.

    Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar