Hrvatske palačinke




Sastojci:

Za tijesto:
 
-3 jaja  
-sol
-250 g brašna
-250 ml mlijeka
-250 ml Mineralne vode Studenac By Podravka  
-ulje za pečenje

Za nadjev:  

-3 jaja
-120 g šećera  
-limunova korica
-400 g svježeg kravljeg sira
-300 ml kiselog vrhnja




Priprema:

U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke.

Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte.

Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.

Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka.

Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar