Hurmasice sa agdom koja se ne kuha





Sastojci

     2 jaja
     solja ulja
     solja secera
     po potrebi brasna
     pola kesice praska za pecivo
     1 velika kasika kajmaka ili pavlake
     Agda
     11 fildzana secera
     10 fildzana vode
     1 vanilin secer






Priprema


Od navedenih sastojaka napravite tijesto...Ali tako sto cete prvo dobro umutiti ulje, kajmak i prasak za pecivo i secer dok ne bude pjenasto...

Pa onda dodajte brasna po potrebi...Oblikujte hurmasice...I pritisnite ih na rende..Neka ostanu male sarice....Kao sto su pravile nase nanice...

Stavite ih peci na 180C negdje oko 30 min..Dok lijepo ne porumene...

Za to vrijeme uzmite dublju zdjelu u nju stavite secer i vodu...Kao i vanilija secer---

Uzmite drvenu kasiku i mijesajte agdu dok se sav secer ne istopi....Mislim da je caka kod ovih hurmasica upravo u ovoj agdi..Koja e hladna i kad se prelije preko vrucih hurmasica..Moraju upiti agdu...

Kad su hurmasice gotove prelije ih agdom i ostavite da se ohlade i upiju agdu...:)

Prijatno vam !!!



Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar