Jaffa štanglice u oblatni





Sastojci
  2 kore oblatne
 7 kasika mlijeka
 200 g secera (moze i u prahu)
 250g margarina/maslaca
 150 g oraha
 200 g mljevenog petit keksa
 3 kom jaja
 100g cokolade za kuvanje
 2 kutije jaffa keksa






Priprema

Rastopiti margarin na laganoj vatri, doadati mlijeko i secer i mijesati da se istopi secer. Dodati cokoladu za kuvanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostaviti da se malo prohladi.

Oblatne skratiti sa krace strane za neka 4 cm.

Prvu koru filovati sa pola fila, zatim poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za sirinu prsta. Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako bi se fil rasporedio i izmedju keksa.

Ostaviti da se stegne, najbolje preko noci.

Umjesto mljevenih oraha mozete staviti i 100 g kokosa, kako ko voli :)



www.coolinarka.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar