JASTUČIĆI





Sastojci

    Biskvit:
     5 jaja
     220 g brašna
     180 g šećera
     1 žličica praška za pecivo
     125 ml ulja
     3 žlice kakaa

     125 ml vode
    Krema:
     500 g svježeg kravljeg sira
     1 vrećica pudinga od vanilije (prašak)
     100 g šećera u prahu





Priprema

    Biskvit:
    Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto miksati sa 90 g šećera, miksajući dodati vodu i ulje.
    Bjelanjke istući u čvrsti snijeg te dodati ostatak šećera (90g) i dobro izmiksati. Drvenom kašikom bjelanjke lagano umiješati u smjesu od žumanjaka.

    Brašno, prašak za pečenje i kakao izmiješati i dodati u smjesu od jaja i sve nježno promiješati.
    Kalup nauljiti ili obložiti papirom za pečenje, položiti bisvkit i izgladiti površinu.
    Priprema kreme:
    U zdjelu staviti kravlji sir, puding od vanilije i šećer te sve izmiksati u glatku kremu.
    Uzmite tuljac za ukrašavanje torti ili vrećicu (kojoj će te odrezati vrh) napunite kremom i pravite na biskvitu kvadratiće od sira.
    Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva od 30 - 35min.

    Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar