MEDENO SRCE




Sastojci:

    2 jaja
    2 čaše (od jogurta) šećera
    1 čaša ulja
    2 čaše jogurta
    1/2 čaše kakaa
    3 čaše brašna
    1/2 kesice praška za pecivo
    1 kašičica sode bikarbone
    1 kašičica začina za medenjake
    1 kašičica cimeta
    pekmez od šljiva
    150 gr čokolade
    6 kašika ulja





Priprema:

    Umutiti 2 jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za medenjake, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
    Polovinu mase staviti u podmazan pleh veličine 25×35 cm.
    Peći dok se malo ne napravi korica pa premazati sa pekmezom, preko staviti drugu polovinu testa i sve skupa ispeći do kraja na 170C.
    Topao kolač premazati sa pekmezom i staviti glazuru od 150 gr istopljene čokolade i 6 kašika ulja.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar