MILERAM KOLAČ - TORTA GOTOVA ZA POLA SATA (NE TREBA MIKSER)





Sastojci

    Tijesto
     25 dag glatkog brašna
     10 dag šećera
     1 paketić praška za pecivo
     1 paketić vanilin šećera
     8 dag maslaca
     1 jaje


    Fil
     1/2 l mlijeka
     2 vrećice pudinga od vanilije
     20 dag šećera
     80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
      voće
      preljev za tortu





Priprema

    1   Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.

    NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca, što god...  nećete pogriješiti...
    2    U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
    3   Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

 

    Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
    4    Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar