MIRISNI HRSKAVI KRUHIĆI


Fini hrskavi kruhici aromatizirani zacinskim biljem.



Sastojci

    Tijesto:
    384 g /3 cups brašna/glatko
    1 cup/235ml vode
    1žličica suhog kvasca
    3žlice exstra djevičanskog maslinovog ulja
    1žličica šećera

    Za premaz:
    1 jaje/L

    1žlica manje-više po želji/krupne soli
    1,5 žlica nasjeckanog ružarina ili timijana




Priprema
1. stavite u posudu toplu vodu dodajte kvasac i secer lagano mijesajte rukom dok se secer ne otopi ostavite stajati  5 min .dok se kvasac ne aktivira i postane pjenast.
Dodajte brasno pomijesano sa solju i ulje,sve izmjesajte da dobijete kuglu tijesta.Istresite na lagano pobrasnjenu radnu plohu pa nastavite mijesati dok ne dobijete fino glatko tijesto.
Vratite tijestu u posudu za mijesanje koju ste lagano zauljili,poklopite krpom ostavite na toplom mijestu 1h.
Zagrijte pecnicu na 175C

Tijesto razdvojite u 16 jednakih dijelova .Svaki dio razvaljate duguljasto/tanko.
Poslozite ih na lim na koji ste stavili papir za pecenje.
Izmijesajte jaje s malo vode.Premazite kruhice ,ospite ih krupnom soli i nasjeckanim ruzmarinom ili timijanom.
Pecite u zagrijanoj pecnici 20min.

Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar